Întrebat dacă a dat explicații în fața procurorilor, fostul ministrul a spus: „nici nu confirm, nici nu infirm, nu comentez în niciun fel”.
Parchetul General a anunțat în 13 martie, după motivarea Curții Constituționale, că ancheta privind OUG 13 continuă pentru sustragerea sau distrugerea de înscrisuri, fals intelectual, favorizarea făptuitorului și prezentarea cu rea-credință de date inexacte.
La finele lunii februarie, DNA a dispus declinarea dosarului privind OUG 13 la Parchetul General în legătură cu o parte din acuzații. Procurorii au clasat atunci cauza în ceea ce privește infracțiunea de folosirea influenței de lider al unui partid politic. În acest dosar, la DNA au fost audiați ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, Grațiela Gavrilescu, la acea vreme ministrul pentru relația cu Parlamentul, secretarul general al guvernului, Mihai Busuioc, procurorul Constantin Sima, fost secretar de stat în cadrul Ministerului Justiției și Oana Hăineală, procuror și fost secretar de stat în Ministerul Justiției, cu toții având calitatea de martor.
Judecătorii CCR arătau, în motivarea deciziei de existență a unui conflict juridic între DNA și Guvern, că DNA și-a arogat competențe și a excedat cadrul legal, acțiunea sa de verificare a OUG 13 fiind una abuzivă.
Florin Iordache a demisionat, pe 9 februarie, din funcția de ministru al Justiției, pe fondul protestelor masive care au urmat adoptării OUG 13. Iordache a susținut încă de la început că-și asumă „în totalitate” decizia promovării ordonanței 13.
„În cursul elaborarii actelor normative, direcțiile de specialitate și-au exprimat opiniile. În cursul procedurii de elaborare, au fost păreri pro și contra, oportunitatea o stabilește ministrul. Nu este corect ca ultima responsabilitate să fie a ministrului care semnează. Oportunitatea este a ministrului și îmiasumși am semnat pentru ele (n.r. actele normative). Mi leasumîn totalitate”, a declarat Florin Iordache, la vremea respectivă.